Miljoenen mensen gebruiken dagelijks hun telefoon, laptop of tablet om met elkaar in contact te blijven. Om te kunnen communiceren gebruiken mensen social media platformen. Voor bedrijven zijn deze kanalen de perfecte manier op de exacte doelgroep te bereiken en zo meer omzet te genereren.

Kies het juiste platform(en)
Om het juiste platform te kiezen moet je eerst jouw doelgroep bepalen. Welke leeftijdscategorie maakt gebruik van welk platform? Indien je een product hebt voor millenials dan moet je goed kijken welke platformen zij veel gebruiken. In onderstaand tabel zie je duidelijk dat millenials vooral gebruik maken van Facebook & Instagram. Indien je een product heb voor wart oudere mensen, dan zal je waarschijnlijk enkel facebook gebruiken om de beste resultaten te verkrijgen.

Indien jouw doelgroep B2B is, dan kan het goed zijn dat je kiest voor LinkedIn als platform. Hier kun je gemakkelijk jouw posts delen met andere managers over heen de wereld. Natuurlijk kun je hert bereik van je advertentie zelf instellen.

‘Social media onderhouden is een hele klus, zorg dat je hier genoeg tijd voor vrij maakt!’

We zien vaak dat beginnende bedrijven zich voor elk social media platform aanmelden en hierop content plaatsen. Echter zijn wij van mening dat dit niet altijd de juiste aanpak is, in tegendeel. Wij bij Dadema Internet Agency hebben enkel een Twitter, LinkedIn & Facebook pagina. Onze doelgroep bevind zich bijna niet op Instagram, dus waarom zouden wij onszelf meer werk geven door dit kanaal er ook nog is bij te nemen? Neem niet teveel hooi op je vork door alles maar te willen. Je kunt beter minder platformen beheren en ervoor zorgen dat de content kwaliteit bevat!

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste doelgroep of het bepalen van het juiste platform voor jouw campagne? Stuur ons dan een bericht, wij helpen je vrijblijvend en met veel plezier!

Hulp nodig met social media marketing? Dan helpen wij je natuurlijk graag! Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Laten we samen iets moois maken! Kom in contact.

Laten we contact houden.

Abonneer je op onze mailinglijst om handige tactieken en nieuwtjes te ontvangen.

    Bij het versturen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid.

    Laten we contact houden.

    Abonneer je op onze mailinglijst om handige tactieken en nieuwtjes te ontvangen.

      Bij het versturen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid.