Sommige bedrijven vinden een website niet zo belangrijk, het is enkel ‘een bijzaak’ voor hen. Het kan zijn dat jij 100% van jouw omzet uit fysieke bestellingen haalt en (nog) niks over het internet verkoopt, maar dan nog vinden wij dat een online website als een soort visitekaartje dient.

Ga maar is na, waarschijnlijk heeft het overgrote gedeelte van jouw klanten al wel eens de naam van jouw bedrijf gegoogeld om er bijvoorbeeld achter te komen of er momenteel aanbiedingen zijn of hoe dat ene product ook alweer heette. Een goede website draagt dus wel degelijk bij aan de klantervaring.

1. Less is more

Een overzichtelijke website draagt bij aan een goede gebruikservaring. Op het moment dat je startpagina (meestal ook de landingspagina) vol staat met tekst en afbeeldingen, dan komt dit chaotisch over. Zorg dat je structuur aanbrengt en voldoende ruimte behoudt tussen verschillende onderdelen. Dit creëert rust en brengt je website naar een hoger niveau.

Er worden overal inspirerende blogs geschreven over website trends, lees bijvoorbeeld deze “15 inspirerende webdesigntrends voor 2020”. Ga op onderzoek uit en kom veel te weten!

Een goede website kan veel geld kosten en daarom moet je het ook zien als een investering. Als lokale slager zal het de klanten verbazen (verwachting overtreffen) op het moment dat jij over een prachtige website beschikt. Er zijn veel platformen waarmee je zelf aan de slag kunt om een mooie website te maken, ontdek ze in de blog van WANT en wacht niet en begin vandaag nog!

2. Foto grootte

Het is tegenwoordig erg belangrijk om goed rekening the houden met het algorithm van Google. Hierin staat onderanderen dat Google je website beoordeeld op basis van de snelheid. Suzanne via de digitale versnelling zegt hierover: ‘Bezoekers én Google verlaten je website als deze te traag laadt. Daarom verklein je de afbeeldingen best voordat je ze oplaadt naar jouw website. Het vraagt enkele minuten extra tijd, maar levert je wel meerdere voordelen op.’

Tip: Verklein je afbeeldingen met onze favorite gratis online editor Pixlr en verbeter je laadsnelheid. Hierdoor zal Google je website beter beoordelen waardoor je meer organische kliks kunt binnenhalen.

3. De kleurkeuze

Dit is een erg belangrijk onderdeel. Kleuren zeggen meer dan woorden, het is daarom belangrijk dat je hierin de juiste keuzes maakt. Past de kleur bij jouw bedrijf? In onderstaande afbeelding kun je precies zien welke kleur waar voor staat. Naast het kiezen van een hoofdkleur moet je ook subkleuren kiezen. Meestal maken webdesigners gebruik van kleurpaletten. Deze bestaan uit maximaal 6 kleuren die bij elkaar passen. Gebruik dit soort paletten om de website overzichtelijk te houden, want teveel kleuren die met elkaar botsen zorgt voor een negatieve gebruikservaring.

4. De doelgroep

Stel jouw doelgroep bestaat uit personen met een leeftijd vanaf 65 jaar, bedenk dan goed dat zij niet zijn opgegroeid met computers en hoogstwaarschijnlijk niet zo goed hiermee overweg kunnen. Deel je website zo in dat een ouder persoon makkelijk kan navigeren en de gebruikte taal goed begrijpt. Mocht het zo zijn dat de website bezoeker niet kan vinden wat die zoekt, zal ze jouwe website verlaten. Grote kans dat deze persoon vervolgens een andere website (bijvoorbeeld die van de concurrent) bezoekt. Dit is jammer, want het hoeft niet zo te gaan.

Tip: laat je website is gebruiken door iemand van je doelgroep en vraag hem/haar naar iets specifieks te zoeken en stel daarna een vraag over de gebruikservaring. Dit is kostbare informatie en goede feedback.

Mocht je hierbij hulp nodig hebben, dan zijn wij daar. Onze expertise en creatief inzicht zorgt ervoor dat jij de juiste veranderingen kunt aanbrengen op jouw website. Stuur ons een bericht en vraag meer informatie aan over de Website Analyse. Wij kunnen niet wachten om met jou aan de slag te gaan!

Published On: 11 oktober 2020 / Categories: Website ontwikkeling, Content Marketing / Tags: , , , /

Laten we contact houden.

Abonneer je op onze mailinglijst om handige tactieken en nieuwtjes te ontvangen.

    Bij het versturen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid.

    Laten we contact houden.

    Abonneer je op onze mailinglijst om handige tactieken en nieuwtjes te ontvangen.

      Bij het versturen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid.